Modern Érzelmi Egészség

Rólam. A kezdetekről. 

Több, mint 5000 kezelést mutatott a számlálója annak a Biolabor berendezésnek, amivel éveken át kezeltem felnőtteket és gyerekeket.  

Szerettem csinálni, és rengeteg gyógyulásnak lehettem tanúja. Mégis azt tapasztaltam, hogy amikor valaki úgy ment haza, hogy folytatta a  régi gondolati, érzelmi és viselkedési mintáit  – sajnos egy idő után kiújult a problémája. Vagy tünetet váltott. 

Arra jutottam, hogy az elménk nélkül nincs tartós javulás. Lehet gyógyszert szedni, gyógyítókhoz járni, de meggyógyulni csak úgy tudunk, ha változtatunk. 

 Életmódot, hozzáállást, szokásokat.  

Amit ugye  könnyebb mondani, mint csinálni.  

Nagyon izgatott, min múlik, hogy az egyiknek sikerül, a másiknak nem. Mitől működik a személyes változás? Hogyan lehet segíteni? Mik azok a módszerek, amik valóban működnek?  Mi a közös bennük? Mi a lényegük? Mi a sallang, mit lehet elhagyni? Miért nem használják az emberek azt a sok információt, módszert, rendszert, amit megismertek? 

2007-ben elkezdtem Neuro Lingvisztikus Programozást tanulni az NLP Akadémián,  a mester vizsgám követően ottmaradtam a tantestület tagjaként, és  10 évig közreműködtem a tanfolyamokon. Tapasztalatot szereztem hogyan tartsak fenn  biztonságos teret amikor valaki a  változás új, ismeretlen ösvényére merészkedik.  

Elmentem megtanulni a coaching mesterséget és megalapítottam  privát praxisomat, a Triflow Coachingot. 

Miközben dolgoztam, folyamatosan tanultam más,  újabb és újabb módszereket, és kísérleteztem velük. Coachingban, kiscsoportos tréningeken. És főleg saját magamon.  

Mert nem elég az intellektuális tudás, ha nem épül be a mindennapi életembe. Akkor csupán ismerek egy módszert.  

Közben roham léptekkel fejlődött az agykutatás, rengeteg eredmény látott napvilágot a pszichológia és a biológia határterületéről. Az idegtudományok, a neuroscience új megközelítésben  világítja meg hogyan is működünk. 

Szerettem volna ötvözni a magját, a lényegét mindannak, ami kiállta a működés próbáját. Egy letisztult, egyszerű, hatékony és gyakorlatias módszerre vágytam. Ami könnyen átadható és tanulható. 

Nem hiszek abban, hogy majd valaki „megszerel” és attól megváltozik az életem. Egy segítő, szakember, gyógyító tudja csillapítani a fájdalmat, orvosolni a traumát. Attól még nagy valószínűséggel ugyanúgy működöm a következő krízisben. A „fájdalomcsillapítás” enyhülést hoz,  gyorsan jobban érzem magam. Lehet oldani a blokkokat, elhárítani az akadályokat. Ez mind javítja a közérzetet, megkönnyebbülünk.  

Figyelem! A lényeg ezután jön.  

Az nem elég, hogy az akadály már nincs  ott! Menjek tovább az úton. Haladjak. Lépésről lépésre.  És ez millió apró, hétköznapi döntés. Az újrahasznosított gondolataim alapján akarok reagálni, vagy választani akarok?   

 A valódi, tartós változás belülről jön.  

Olyan, mint a matematika, nincs királyi út hozzá. 

Minden a  szándékkal kezdődik.   

Megmutathatják, hogyan csináljam, támogathatnak, biztonságossá tehetik a gyakorlást.   

DE. Csak akkor erősödöm meg, akkor leszek képes optimálisabban működni, ha magam végzem el  a munkát.  

Erről szól a Modern Érzelmi Egészség és a Formula. Elkezded biztonságban, szakértő támogatással megoldani  a saját problémáidat. És főleg a prolémáid OKÁT! Ahogy menet közben tanulod a módszert, úgy szépen lassan, de biztosan a szokásoddá válik. Amikor majd a tanulás végére érsz, már nem is lesz szükséged rám. Ezért dolgozom.   

Szövetséget kötsz az szíved és az eszed között.  

Képes leszel irányítani az agyad. Szabadon döntesz .Megtanulsz a saját coachod lenni. 

Azzal foglalkozom, hogyan válhatunk azzá az emberré, akivé szeretnénk.  Meg tudom mutatni, hogyan könnyebb. Ez a szenvedélyem.  Ez a munkám és ez a hobbim.   

Kimeríthetetlen a kíváncsiságom, élvezettel tanulok új és még jobb dolgokat. Minden érdekel, ami működik, és kiállja a gyakorlat próbáját.  Egyszerűen, érhetően tudok összefoglalni bonyolult elméleteket. A tudomány új eredményeit átültetem a gyakorlatba, úgy hogy bárki könnyen használhassa.  

Tudom, hogy a „normális” embereknek is vannak problémái. Azt gondolom, hogy az emberek – mivel jobb életminőségre vágynak – meg akarják oldani a problémájukat.  

Hiszek abban, hogy mindenki képes tanulni, és jogunk van segítséget kérni. Olyan módszert tanítok, amit önállóan tudsz majd  használni, és annak örülök ha többé már nem lesz rám szükséged. Elkötelezetten és szeretettel dolgozom. Azért, hogy minél többen megtapasztalhassuk a változás szabadságát.